Compta

Gå til indhold
Satser mv. > Satser privat / lønmodtager

20162017

Max. håndværkerfradrag pr. person
Max. fradrag for serviceydelser pr. person

12.000 kr.
6.000 kr.
12.000 kr.
6.000 kr.
Håndværkerfradraget (servicefradraget) er blevet ændret for 2016 og 2017. Den nye ordning giver fradrag for serviceydelser i hjemmet, samt håndværkerfradrag.

Ordningen omfatter både helårsboliger og fritidsboliger i 2014 og 2015. For helårsboliger er der fradrag uanset, om man er ejer, lejer eller andelshaver, så længe man selv betaler for arbejdet, har ret til at vedligeholde boligen og bor i boligen, mens arbejdet bliver udført. Der gives kun fradrag for arbejdsløn, ikke materialer. 


Hvis et forsikringsselskab betaler for arbejdet, kan man kun få fradrag for den del af selvrisikoen, der svarer til arbejdslønnens andel af hele regningen.Følgende arbejder er godkendt til håndværkerfradrag:

- Vedligehold af boligens ydre rammer, fx tag, vinduer, døre, ydervægge, drønrør, installation af solfangere, solceller og husstandsmøller (hvis reglerne om erhvervsmæssig virksomhed ikke anvendes). Der er ikke fradrag for vedligehold af carport mv.

- Vedligehold af boligens indre rammer, fx maler- og tapetsererarbejde, reparation, installation eller fornyelse af køkken, bad, gulve, brandsikring, ventilation, afløb, installationer til vand og el, varmestyringsanlæg, biokedelanlæg, fjernvarmeenheder, gasfyrkedler og varmeanlæg (dog ikke oliefyr) samt varmepumper (der ikke kan køle)


- Almindeligt havearbejde, fx græsslåning, hækklipning, beskæring af buske og træer samt snerydning


- Vinduespudsning, indvendig og udvendig


- Børnepasning i hjemmet samt aflevering/afhentning af børn


- Rengøring, fx almindelig rengøring, boning af gulve, opvask, tøjvask og strygning samt rensning/vask af tæpper og gardiner


Compta ApS - REGNSKAB, SKAT OG RÅDGIVNING
Vesterballevej 5, 7000 Fredericia
CVR nr. 25 07 25 96
Kontakt Helene Hempler
eller telefon: 20 12 35 33
Tilbage til indhold